Máte doma knihy, které jsou v dobré kondici a chcete je pustit do světa, aby mohly dělat radost někomu dalšímu? V sobotu 10. února 2024 od 9 do 13 hodin je můžete přinést do knihovny Sedmička a rovnou je tam vyměnit za jiné, které ve vaší knihovně scházejí. Více o programu a dalších aktivitách Městské knihovny v Praze se dočtete v tomto článku. 

 

Městská knihovna v Praze nepůjčuje jen knihy či časopisy, ale nabízí i množství kulturních a vzdělávacích akcí, například přednášky, workshopy, autorská čtení nebo komentované procházky. Pokud rádi cestujete, baví vás ruční práce nebo píšete či malujete, můžete v knihovně uspořádat vlastní přednášku, výstavu nebo čtení a pozvat své sousedy a přátele. Knihovna vám ráda pomůže s propagací i organizací takové akce, případně vás propojí s lidmi, které to baví stejně jako vás. Podobně podporuje i občanské nebo sousedské aktivity a místní spolky. Takovým iniciativám knihovna nabízí prostor k setkávání a sdílení zkušeností nebo třeba možnost uspořádat veřejné setkání k tématu, jímž se zabývají. Více informací najdete na webu knihovny v detailu stránky věnované pobočce Sedmička – Klubovna Sedmička

 

 

Jestli máte chuť věnovat knihovně svůj čas, energii a nadšení, přihlaste se do jejího dobrovolnického týmu na e-mailu knihovna@mlp.cz. Můžete se podílet na přípravě akcí, doučovat děti nebo předávat ostatním své znalosti třeba v oblasti digitálních technologií. Knihovna je otevřena i vašim nápadům a podnětům. To všechno na tak dlouho nebo tak často, jak to bude vyhovovat vám.